Joomla 1.5 er endelig ute

By webmaster, 25 januar, 2008

Etter 2 1/2 år med hardt arbeid og flere hundre utviklere har Joomla endelig sluppet sin ver 1.5. Da jeg koverterte fra PHP Nuke for noen år siden var Mambo mitt valg. Etter en del uenighet i firmaet som eide Mambo sluttet de fleste utviklerne, tok meg seg en snapshot av koden og dannet Joomla.org. Den første versjonen av Joomla var altså 100% lik Mambo, men siden den dagen har de to prosjektene gått hver sin vei.

Jeg gjorde som mange, dumpet Mambo ble Joomla bruker. Dette var tilbake i 2004 og mye har skjedd siden da. Mens Joomla slet med å rydde opp og restruktere sin Mambo arv dreide min interesse mot Drupal og jeg begynte å bygge nettsider med dette publiseringsystemet (CMS).

Betyr dette at Drupal er bedre enn Joomla? Tja selv jeg som har vært bruker av begge systemene kan ikke si det. De har litt forskjellig filosofi på hvordan de gjør ting (heldigvis) men i bunn og grunn gir begge systemene deg de du vil ha. Et enkelt system å vedlikeholde, enkelt å legge inn nyheter og annen informasjon. Du kan enkelt flytte rundt på blokker av informasjon som utviklerne (f.eks meg) har designet i malen for nettstedet (theme/template). Begge har store miljøer bak seg med utviklere og brukere som gjør begge et sikkert valg, åpen kildekode (Open Source) og du er sikker på å ikke velge et system som tilhører et enkelt firma som de tar meg seg i graven om de går konkurs eller finner ut de ikke gidder å fortsette med.

Drupal har idag 250 000 brukere registert på hjemmesiden, hver dag registerer det seg rundt 1000 nye brukere. Dett er ikke antallet brukere av Drupal men brukere som ønsker å kunne bruke diskusjonsforum og andre tjenester på sidene.

I løpet av noen uker kommer Drupal ut med en skinnende ny versjon 6 den ser bare fantastisk ut!