Drupal 8 introduksjon - Hva er nytt?

By steinmb, 28 april, 2017
Image
Stein Magne Bjørklund (steinmb) BLUG talk

Prøvde i november 2015 å dekke hva Drupal gjør, drupal.org gjør og hva som er nytt i Drupal 8. Ambesiøst for å det mildt. Siden mange ikke hadde så mye Drupal bakgrunn handler den første biten mye om drupal Drupal generellt før det blir dykking inn i Drupal 8. Fant den akkurat på nettet. Var faktisk ikke klar over (eller hadde glemt) at det fantes et opptak av dette.

Problemer med og sove, eller har lyst til å se meg messe på om ditt og datt og Drupal 8? Her er i allefall videoen. Foredraget er gjort for nerder av Bergen Linux User Group (BLUG) så nerdenivået kan være noe høyt og fokusen er ikke direkte på sluttbrukere.

Syntes personlig at selve foredraget ikke ble sånn jeg hadde sett det for meg. Hadde følelsen av det når det var over. Kikker på det nå, 1.5 år senere og mener fremdeles at magefølelsen var korrekt. Siktet på og stort sett dekke de bitene av Drupal 8 som jeg trodde ville bety noe for systemadministratorer, drupaldriftere, utviklere, databasespesialister osv. men oppdaget at jeg som vanlig tok feil. Jeg snakker vanligvis til andre Drupal-utviklere og man tar mye for gitt. Å snakke om dypliggende Drupal 8 ting til en forsamling som hadde disse forutsetninger var vanskeligere enn jeg hadde trodd. En time og 18 minutter er et ganske langt foredrag uten pause og synes jeg likevell ikke helt klarte å kommunisere "alle" endringene.