Google slipper første beta av nettleseren Chrome

Google har idag sluppet Chrome. Chrome er en åpen kildekode lisensiert nettleser bygd på Webkit sin "internettmotor" (HTML render engine). Den er gratis og vil komme som Mac, Windows og Linux versjon men til nå er bare Windows versjonen klar, de andre vil være klar i løpet av kort tid.

Warning! Geek talk:
Åpen kildekode gjør at alle som ønsker kan bidra med forbedringer eller bruke deler av koden til å danne egne produkter/prosjekter akkurat som fantastiske Firefox.

Webkit er samme motoren som Apple sin egen nettleser, Safari er bygd på men Google leverer med egen java-script motor (js motor). Blir spennende å se hvordan denn js motoren kan måle seg i ytelse mot webkit sin nye motor Squirrelfish som inntil videre bare er tilgjengelig ved å bruke siste versjon av Webkit for enten Windows eller OS X (Mac). Sammen med splitter nye Firefox 3 gir disse markedets aller beste java script ytelse. Internet Explorer er definitivt aller dårligst i klassen (ingen stor overraskelse der).

Med så mange mye mye bedre nettlesere der ute er det enda et mysterium hvorfor så mange brukere enda desperat klorer seg fast i gamle, usikrere, trege Internet Explorer (IE) som i tillegg er full av feil som gjør at nettsider ofte ser "rare ut". Gjør DEG selv og alle webutviklere en tjeneste, bytt ut IE!

Anbefalte nettlesere:
http://www.mozilla.com/firefox
http://www.apple.com/safari
http://www.opera.com/

Kilder:
http://www.google.com/chrome
http://www.google.com/googlebooks/chrome
http://webkit.org
http://webkit.org/blog/189/announcing-squirrelfish